Återigen hemma från Italien. Denna gång har jag varit i Formia med herrarnas stafettlandslag. Det blev 10 dagar med träning men framför allt har jag fått träffa nya inspirerande människor och fått mer kunskap om träning på riktigt hög nivå. I pastans land har det förstås blivit en hel del pasta. Till varje lunch och middag på Italiens OS-förberedelsecenter i Formia så får man välja mellan tre olika ”primero” vilket ofta var pasta med antingen, tomater, pesto, bolognese eller ost. När man ätit upp kolhydraterna så får man beställa in sin ”segundo” och då får man ofta välja något kött, kyckling eller prosciutto med mozzarella. I 10 av 10 dagar tog jag det sistnämnda. Både till lunch och middag. Med enkel matte kan jag räkna ut att jag ätit runt 60 st mozarellabollar på 10 dagar. Kanske inte det bästa om jag ska analysera min kost men man vet ju aldrig nästa gång man kommer tillbaka dit. Alltså, har ni vägarna förbi Formia så ska ni helt enkelt testa deras mozarella.

Men under det här lägret så bestämde jag mig för en sak. Jag ska bli bäst på återhämtning. Att återhämtningen är viktig är något vi alla har vetat länge, men jag tror att det finns många sätt att optimera min återhämtning. Ta den till en ny nivå. För att nå mitt mål så ska jag bli bäst på alla mina pusselbitar i pusslet mot att bli förste svensk under tio sekunder. Sömn, kost och ”återhämtningsaktiviteter” efter träning är bitar jag har börjat lägga stor fokus på utöver min träning. Men det blir temat för nästa inlägg, nu är det dags att sova.. 😉

Vincit qui se vincit.

 

 

Leave a Reply