Tjena! Sen mitt senaste blogginlägg har det hänt en hel del. Jag ska försöka summera den senaste månaden så gott som möjligt i detta inlägg men framöver så kommer det komma mycket mer regelbundna inlägg här och framför allt kommer ni få en tydligare inblick i hur det går till när jag är ute och tävlar!

Det är många som har undrat varför jag blev reserv till 4x100m stafettlaget på EM i Amsterdam även fast jag var den person i laget som sprungit näst snabbast på 100m i år. Eftersom jag kom igång och tävlade så sent så hann jag inte köra några stafettlopp med landslaget under våren. Då vi prioriterar intränade växlingar väldigt högt så var det naturligt att jag fick reservplatsen. Det var såklart ganska mentalt frustrerande att vara på plats i Amsterdam men inte få springa, men jag gjorde mitt bästa för att peppa mina lagkamrater!
Det var nog jobbigast att se 100m loppen, man tog sig till semifinal på tiden 10,46s. En tid jag sprungit i år under halvtaskiga förhållanden.. Annars hade jag det riktigt bra nere i Amsterdam, jag fick ju trots allt bo på fint hotell med tillgång till mat och spa dygnet runt tillsammans med riktigt sköna människor så jag ska inte klaga!

Sista dagen passade jag och Erik Martinsson på att åka in till Amsterdam stad för att bland annat besöka Red Light district. Intressant, kan man minst sagt säga. Det var exakt som man har fått det berättat för sig.

När jag sedan landade i Sverige var det dags att ladda inför Lag-SM finalen med Upsala IF. Jag hade oturligt nog dragit på mig en förkylning två dagar innan och den hade inte riktigt gått över tills tävlingsdagen. Det krävdes riktigt mycket av mig mentalt att kunna ladda och fokusera till loppet med en sliten kropp och huvudvärk. Men jag lyckades leverera ett riktigt bra lopp med en bra känsla i 75-80m, mot slutet av loppet började jag  känna  av ljumskarna lite vilket gjorde att sista biten in till mål inte blev optimal. 10,61s blev tiden vilket är en väldigt bra tid med tanke på vinden -1,3 m/s.

Upsala IF gjorde under lag-sm en otrolig tävling då vi slutade fyra, endast en poäng från bronset och tre poäng från att bli Sveriges bästa klubb.. Nästa år så tar vi det!

De senaste veckorna har jag haft ett litet break från tävlandet för att kunna få ordning på kroppen och med hjälp av Team Hagberg har det gått i helt rätt riktning! Extra stort tack till Mårten Prosell som utöver sina effektiva behandlingar alltid finns ett samtal ifrån för kloka ord och råd.

Igår fick jag beskedet att jag är uttagen till att springa 100m och stafett på Nordisk-Baltiska mästerskapen i u23 klassen. Ännu en landskamp som kommer bli grymt rolig. Kroppen börjar kännas bra, tekniken blir bara bättre och jag kommer vara redo att springa snabbare än vad jag någonsin gjort förut. Just wait for it!

Dulcius ex Asperis

Leave a Reply