Pensionär och VIP-mingel!

By 7 november, 2014Event, Träning

De flesta har nog hört historier om hur alla vardagliga saker blir svårare och jobbigare när man är pensionär och börjar komma upp i åren. Precis så kändes min kropp när alarmklockan ringde morgonen efter veckans första träningspass. Träningen är ubbyggd på träningsblock á fyra veckor och den här veckan gick jag in i ett tuffare träningsblock med fler och tyngre träningspass. Efter ett lättare pass i tisdags var det i onsdags dags att åka till Västerås för första gången i år för att träna i deras friidrotts-inomhushall. Det är just nu den bästa lösningen för oss friidrottare i väntan på att Uppsalas hall ska bli klar våren 2016.

Träningspasset bestod av 60m lopp som skulle springas på 90% av min maxhastighet och med kort vila. Rytmen och känslan finns där, framför allt under den första serien. Men när mjölksyran smyger sig fram blir det svårare och jag tappar tekniken. Trots att jag efter passet låg och chippade efter andan med värkande ben så längtade jag redan då till att kunna genomföra nästa veckas sprintpass på ett ännu bättre sätt!

Igår var jag på ett så kallat ”finalist VIP-mingel” inför Uppsala idrottsgala den 20:e november. Där jag fick träffa finalister, partners, representanter från Uppsala kommun och arrangörer för galan. Det var roligt att knyta nya kontakter och träffa personer som också satsar helhjärtat på sina karriärer.

Nu sitter jag på tåget på väg till Eskilstuna för att åka på svenska friidrottsförbundets ungdomsråds utbildningsträff.

In omnia paratus!

 

Leave a Reply