Äntligen framme i Doha, efter att ha landat sent i söndags så hann vi i princip bara checka in på hotellet för att sen gå och lägga oss. Hotellet vi bor på är ett riktigt fint hotell. Sängarna är sköna, vatten och frukt får vi varje dag till rummet men framför allt så är både jag och min rumskamrat Joel Groth är mycket nöjda över espressomaskinen som står i rummet. På måndag förmiddag gick vi till arenan för att köra ett lättare återhämtningspass. Efter träningen var det dags att testa hotellets spa och relaxavdelning. Vi varvade jacuzzi med bastu, pool och ångbastu för att sedan gå och äta middag på Aspire Acadademy zone. Maten här är god och man äter mycket ris, kött och grönsaker med kryddor som påminner en hel del om indisk mat.

I tisdags var det dags för mitt första löppass och som ni redan vet så har jag i Sverige börjat springa i upphängd sele för att avlasta foten. Här har jag också fått möjlighet att avlasta min fot men på ett antigravitationslöpband istället. Det fungerar så att hela min underkropp är instängd tillsammans med löpbandet och genom att ändra lufttrycket kan jag ställa in på vilken procent av min kroppsvikt jag vill köra på. I tisdags sprang jag på 85% av min kroppsvikt, för mig blir det alltså som att springa med en kroppsvikt på knappt 70 kg vilket är betydligt snällare mot foten. Är ni nyfikna på hur det såg ut så kan ni trycka här.

Igår, onsdag, körde vi styrka på ett av Aspire Academys tre gym. Passet gick bra och jag känner mig stark. Efter styrkan var det återigen dags för relaxing på hotellet. Ibland får man bara stanna upp och passa på att njuta av situationen man befinner sig i. Där satt jag i en jacuzzi tillsammans med några av de jag sett upp till och sett på TV i många år. Jag vet att jag har kommit en bra bit fram men det jag också vet är att jag har så mycket framför mig, och jag blir mer och mer motiverad för varje dag som går.

Idag inledde jag dagen med ett vattenpass för att sedan bara ta det lugnt för resten av dagen. Lite roligt är det att vi bor på samma hotell som fotbollslaget Bayern München och de har en hel våning för sig själva plus att det går omkring en hel del vakter. Undra hur lång tid det dröjer innan det svenska sprintlandslaget får livvakter och en hel våning för oss själva..

In omnia paratus.

Leave a Reply