Efter en dryg månad med fotproblem och en hel del alternativ träning är jag tillbaka på banan och springer igen. Jag har suttit i ett lite knepigt läge då jag behövt öka volymen av löpning i träningen men så fort vi har ökat volymen så har fötterna sagt ifrån och jag har fått någon typ av överbelastning. Alternativ träning såsom vattenlöpning och cykel har fungerat ganska bra men så fort jag har börjat springa på bana igen så har det slitit väldigt mycket ändå. Så i jakt på den bästa alternativa träningsmetoden för sprinterlöpning så kom vi fram till att åka till Falun för att springa på löpband i upphängd sele. Det är faktiskt samma sele som Sanna Kallur har använt för att kunna springa utan att belasta kroppen för mycket.

Hittills har jag bara testat att springa i den en gång men det kändes riktigt bra och jag är säker på att det här kommer att få mig att ta ett steg i rätt riktning. Under passen i Falun så agerar Torbjörn Eriksson coach. För er som inte vet det så är han en av Sveriges snabbaste sprinters genom tiderna och är nästan mer känd under namnet ”Grycksboexpressen”. Jag tycker det märks tydligt att han själv har varit sprinter på elitnivå för när jag förklarar en viss känsla i min löpning så förstår han nästan direkt vad jag menar och kan ge mig feedback utifrån det. Inspirerande är det också att få träffa Sanna. Jag har missat några veckors ordinarie träning och det känns tungt. Men att bara se Sanna och hur hon kör på efter att ha varit borta så länge som hon har varit får en att tänka om lite och se på mina egna skadeproblemen från den ljusa sidan!

Utöver det så har min jul varit som den brukar vara. Mycket skratt och mycket mat. Hoppas att er jul har varit likadan!

Om en vecka åker jag på träningsläger i tre veckor till Doha, Qatar. Där kommer det finnas otroligt bra möjligheter för all sorts träning. Under veckorna i Qatar kommer jag att uppdatera bloggdelen på hemsidan mycket oftare så att ni får en inblick hur det kan gå till på ett träningsläger. Kanske ligger vi bara på stranden och glassar hela dagarna? Det återstår att se..

God fortsättning!

 

Leave a Reply