EM i Prag, försöksheat

By 7 mars, 2015Tävling

Idag kl 10:41 gjorde jag mitt livs första mästerskapsstart här på EM i Prag. Kroppen kände sig fräsch och huvudet satt på rätt plats. Jag tog bussen till arenan strax efter kl åtta för att värma upp. På mästerskap är det en helt annan procedur som genomförs innan man går ut till tävlingsbanan.

40 minuter innan mitt försöksheat gick fanns det på uppvärmningsarenan något som kallas ”first call” för varje heat vilket i princip är detsamma som avprickning. Efter first call så gick jag till ”call room” med personerna från mitt heat. I call room var uppvärmningsmöjligheterna ganska begränsade. Det gällde alltså för mig att vara färdiguppvärmd redan 40 minuter innan mitt lopp. I call room kollas det så att nummerlapparna sitter rätt på rygg, mage, väska och på låren.

Tio minuter innan försöksheatet gick vi med en funktionär till ingången för att ställa upp oss på led i banordningen. Fem minuter innan start fick vi gå in till arenan.

Känslan att kliva in på arenan i Prag var fantastisk, självförtroendet var på topp och kroppen kändes pigg. Extra kul var det att jag fick syn på mamma och pappa när jag gick in i arenan.

On your marks, set, go!
Jag fick en bra start, en bra acceleration och en okej avslutning. Det hela resulterade i mitt näst snabbaste lopp hittills i min karriär, 6,69s. De fyra första i heatet var garanterade en semifinalsplats och jag kom på en femte plats. Tungt. Då gällde det bara att vänta ut de resterande försöksheaten. Efter en lång och nervös väntan fick jag till slut reda på att jag var vidare till semifinal.
YES! Nu är det bara att ladda om batterierna till imorgon.

 

Leave a Reply