EM i Prag, semifinal

By 8 mars, 2015Tävling

På grund av gårdagens lopp kände jag mig ganska sliten och trött när jag vaknade men efter en kontrastdusch kände jag mig fräschare. Precis som igår åkte jag in till arenan ca två timmar innan mitt lopp. Under uppvärmningen kände jag att

kroppen inte var 100% fräsch. Det var framför allt höfterna och baksidorna som kändes slitna. Men idag kände jag mig riktigt redo mentalt, igår var det mycket nytt med alla procedurer men idag så kunde jag fokusera helt på genomförandet.

On your marks, set, go!
Precis som igår fick jag en bra start tekniskt sett. Efter ca halva loppet så vågade jag inte riktigt springa avslappnat och det resulterade i att jag tappade lite under min andra halva av loppet. Tiden blev 6,72s vilket jag är ganska nöjd med. Det hade krävts en tiondel snabbare för att ta mig till final. Hade jag sprungit på 6,72s för några veckor sen hade jag blivit sjukt glad. Men jag vet att jag har mer att ge. Efter loppet krampade baksidan och höften ihop och det var ett ganska tydligt kvitto på att kroppen inte var 100%.

I det stora hela är jag riktigt nöjd med min insats i det här mästerskapet och den här säsongen. Jag är nu nordens snabbaste man och europas snabbaste 20 åring.

Och det bästa av allt, det här är bara början..

Dulcius ex Asperis.

Leave a Reply